RKI

Hjælp! Jeg er i RKI: Find gode råd her

Hvis du er blevet registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret, kan det hele godt se lidt sort ud. Men ingen økonomisk situation er så negativ, at det ikke kan blive godt igen. Så hvis du holder modet højt, indstiller dig på at komme ud af RKI og læser denne artikel, så ser din økonomiske fremtid uden tvivl lysere ud.

Her vil du blive præsenteret for tre gode råd, som alle i RKI kan have godt af.

Den simple løsning

Den simple løsning er ret åbenlys. Du er registreret som dårlig betaler, fordi du ikke har betalt, så det må du hellere gøre nu.
Den mest åbenlyse vej ud af RKI er altså ved at betale det, du skylder.

Dette er dog langt lettere at sige end at gøre, og derfor virker denne simple løsning ikke særligt simpel for mange mennesker. Det kan være utroligt demotiverende at være i RKI, og derfor ender mange med at miste overblikket og modet på at afbetale. Hvis du befinder dig i en situation som denne, så kan du lære utroligt meget af de næste to afsnit.

En god dialog er essentiel

Ligegyldigt om du er ved godt mod eller ej, er det en rigtig god ide at tage kontakt til dine kreditorer. En god dialog er ofte vejen ud af RKI, og derfor bør du altid prøve dette.

Det, der for eksempel kan ske, er, at du får aftalt en afbetalingsplan med din(e) kreditor(er), og hvis du er ydmyg, venlig og samarbejdsvillig, så kan du være heldig ved at de fjerner dig fra RKI. Dette er ikke et krav, men man kan komme rigtig langt ved at vise en smule velvilje.

Hvis det ikke er muligt at blive fjernet helt fra registret, kan dialogen stadig give dig bedre muligheder for afbetaling og et overblik, som kan hjælpe dig en hel del.

Du bør altså kontakte de firmaer, som du skylder penge, lige så snart, at du er blevet registreret i RKI.

Lån trods RKI

Nogle enkelte steder kan man lån trods RKI. Dette kræver dog, at man låner med en kautionist, og disse lån er ofte meget dyre.

Der er dog en anden type af lån, som kan være en kæmpe fordel for dig, som har mange kreditorer. Denne type udspringer igen fra en sund dialog, og løsningen ser således ud:

Du kontakter alle dine kreditorer og prøver at indgå en aftale om, at få samlet dine forskellige lån hos én af disse. Dette kan ende med at spare dig en masse penge i renteudgifter, og det vil uden tvivl være mere overskueligt at afbetale på ét stort lån fremfor syv små.

Hvis det lykkedes at få samlet lånene, og du beviser, at du er en god betaler i den første periode, så har du faktisk en ret god chance for at blive slettet fra RKI allerede indenfor de første seks måneder – så det ser altså slet ikke så sort ud alligevel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *