Person holder julegave

Er du løbet tør for julegaveideer til børnene?

Julen nærmer sig med hastige skridt, og med julen følger en masse julegaveindkøb. Det kan nemt blive en svær opgave at blive ved med at være opfindsom og kreativ, når der skal købes gaver til hele familien. Hvis du, som så mange andre i denne tid, står og mangler inspiration til årets julegaver til børnene, så frygt ej. Her kommer en række gode råd til, hvordan du finder de bedste julegaveideer og bliver børnenes store julehelt.

Julegaveideer til de mindste

De helt små børn har måske ikke så meget begreb om jul og gaver. For dem kan det være meget sjovere, at få lov at pakke en flot indpakket gave op. Små børn får desuden hurtigt samlet rigtig meget legetøj sammen i løbet af de første par år. Så i stedet for at finde endnu en bamse til samlingen, kan du med fordel finde en gave, der er gavnlig for børnenes udvikling. Det kan være en god højtlæsningsbog, en gåvogn eller et puslespil. Til de helt små kan det også være en fordel at give noget, som man ved, at forældrene til barnet ønsker sig og mangler. Det kan fx være noget praktisk til børneværelset. Vil du give noget ganske særligt så sørg for at give noget som barnet vil kunne tage frem og kigge på om nogle år. Det kan fx være et smykke eller en flot plakat til væggen.

Julegaveideer til de større børn

Når børnene bliver lidt større, begynder de også selv at danne deres egen identitet og dermed deres egne interesser. Derfor er det vigtigt at man sørger for at give gaver, der passer til børnene, og som er noget de ønsker sig. Hvis man vil finde på gode julegaveideer, skal man finde ud af hvad børnene interesserer sig for. Måske drømmer de om at blive noget bestemt, når de bliver voksne. Her er det derfor oplagt at give en gave, der afspejler dette ønske. Hvis én fx gerne vil være tryllekunstner, kunne et tryllesæt være en god julegaveide, og hvis en anden gerne vil være frisør, kan man finde et frisørsæt i træ. Der kan også være én, der drømmer om at blive kok, og derfor skal have sig et børnekøkken.

Hvad stiller man op med de største?

De helt store børn ved helt sikkert også, hvad de ønsker sig og kan sikkert også blive jævnt frustrerede, hvis de ikke får lige præcis det LEGO-sæt eller PlayStationspil, der blev skrevet på ønskesedlen. Men du kan alligevel godt forsøge at være lidt kreativ og finde på andre gode og sjove julegaveideer. Hvis du gerne vil have, at ungerne kommer mere ud, kan stylter eller sjippetove være sikre hits. Du kan også opfordre til akrobatik og installere ringe eller trapez i haven, eller måske en trampolin, selvom den nok er svær at få plads til under juletræet. Måske er det endda ved at være tid til, at barnet får det kæledyr, som hun eller han har plaget om i et par år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *