To mennesker sover med vækkeur

Det er vigtigt, at du får en god nats søvn, når du skal op på arbejde

Du kender garanteret følelsen af at vågne op og føle, at du ikke har sovet nok. Det er en ganske almindelig ting, som rigtig mange oplever. Det er helt vildt irriterende, for det eneste, du har lyst til, er bare at sove videre. Men skal du på arbejde, går den altså ikke. Så er det bare op og få hældt noget kaffe i kroppen og så af sted. Dog er der visse ting, du kan prøve, hvis du har søvnproblemer. Den første ting er, at du bør finde dig en god kontinentalseng.

Søvn betyder rigtig meget for din arbejdsindsats

Når du møder på arbejde, og føler dig træt og uoplagt, vil det ofte kunne ses på din arbejdsindsats. Også selvom du gør dit bedste. For søvn betyder bare meget. For lidt søvn forbindes generelt med flere risici. Heriblandt livsstilssygdomme, højere risiko for at køre galt, skader under sport og meget mere. Her kommer arbejde bestemt også ind. For når du arbejder, kræver det jo, at du kan koncentrere dig. Og det er ofte ganske svært, når du har sovet for lidt.

Arbejder du for eksempel med rådgivning, er det lidt surt for kunderne. Selvom du er imødekommende og professionel, er der højere risiko for, at du begår flere fejl, når du er træt. Er du derimod veludhvilet, er du så meget mere skarp. Så meget kan søvn forbedre din effektivitet på arbejdet. Du er nemlig meget mere opmærksom, når du er frisk i hovedet. Lige meget hvor god du er til dit arbejde, gør træthed en meget stor forskel på indsatsen.

Prøv dig frem, og få bedre søvnvaner

Døjer du med søvnproblemer, kan det skyldes en hel masse ting. Det kan være, at du har en dårlig seng og har behov for en ny kontinentalseng, det kan være tankemylder, din diæt, tv-vaner og meget, meget mere. Til at starte med, kan du jo se på, hvad du gør i timerne optil sengetid. Drikker du kaffe, sodavand eller energidrik for eksempel? Eller ligger du en time eller to og ser tv eller spiller du computer? Det kan du jo prøve at undgå til en start. For det er bestemt ting, der kan holde dig vågen. Nogle af os kan falde i søvn med fjernsynet tændt, mens andre har brug for fuldstændig stilhed. Der er mange af os altså forskellige. Men at indtage koffein har generelt effekt på ret mange. Og netop derfor er det ikke nogen god ide.

Nogle gange er det også bare svært at falde i søvn. Så er det lige meget, hvad du har foretaget dit før sengetid. Selv hvis du ikke har noget at bekymre dig om, og ikke har indtaget koffein, kan det jo ske. Det er super irriterende, men det kan være svært at gøre noget ved. Ting, der generelt kan hjælpe, er motion, sund kost, godt mentalt helbred og andre ting. Hvis du føler, at du ikke lever op til disse ting, kan du jo prøve at arbejde lidt på det. Hvis du ellers har tiden, overskuddet og lysten til det. For det kan i den grad hjælpe dig og din søvn samt din arbejdsindsats en hel del.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *