oliespild

Oliespild på virksomhedens fliser – sådan slipper du af med problemet

Hvis du arbejder hos eller ejer en virksomhed, der har en del med køretøjer eller andet maskineri at gøre, så er der næsten med sikkerhed blevet spildt olie på fliserne eller gulvet op til flere gange. Det kan sagtens gå de første par gange, men efterhånden begynder lokalerne at bære præg af de ret prominente olieklatter, og når den tid kommer, er det vigtigt at få dem fjernet igen professionelt.

Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at fjerne oliespild, og når gulvene igen er rene, så vil det være til glæde for både medarbejderne, der bruger deres hverdag i de omgivelser, og selvfølgelig kunderne, som gerne skal have et så godt indtryk af jeres virksomhed som overhovedet muligt.

Hvis et oliespild skal kunne fjernes hurtigt og effektivt, så der ikke længere er tegn på, at der nogensinde har været noget, så er der et par faktorer i spild. Først og fremmest handler det om, hvor meget olie, der er blevet spildt, men det handler i den grad også om, hvor lang tid, det har siddet på fliserne, hvilken type olie det er, og hvor ru flisen er. Som virksomhed bør man derfor også være økonomisk med, hvilke oliespild, man ønsker at få renset professionelt. Man kan for eksempel vælge at begrænse sig til steder, som gerne skal være præsentable af hensyn til kunden, eller virkelig store oliespild, som ville være for distraherende.

Sådan fjernes oliespild professionelt

Det at fjerne oliespild fra en flise er faktisk en længere proces, som ofte bliver taget af flere omgange for at komme det genstridige oliespild til livs. Det kræver også nogle helt særlige midler og en helt særlig fremgangsmåde, hvilket er årsagen til, at det er en opgave, som oftest bliver varetaget af professionelle.

Først bliver oliespildet taget i øjesyn, og der bliver givet et tilbud afhængigt af sagens omfang. Derefter bliver fliserne behandlet med et olieopløsningsmiddel, der effektivt opløser olien og frariver den fra flisen. Efter opløsningen renses alle fliserne med hedevand, der skyller både olie og opløsningsmiddel ud.

Det er dog ikke i alle tilfælde, at olien slipper sit greb i fliserne så let, og så kan der være behov for selvsamme proces op til flere gange.

Hold dine fliser smukke

Selvom det grimme oliespild nu er væk, så står du højst sandsynligt i et nyt dilemma efter end rensning. Når man får fjernet oliespil, foregår al rensning nemlig i et meget begrænset område, og derfor er det også kun nogle af fliserne, der får et ændret udseende.

Dette kan lede til en meget synlig og æstetisk frustrerende forskel i flisernes farve og udtryk, og det kan derfor være en god ide at investere i en almindelig fliserensning i samme vending. Ofte er det nemlig også præcis det samme firma, der kan stå for denne, hvilket bare gør det så meget desto nemmere at bekæmpe oliespild.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *