MitID

MitID erstatter NemID

NemID, som de fleste danskere kender og har stiftet bekendtskab med, får en ny og mere digital afløser fra år 2021, det skriver eb.dk, som også kan fortælle at afløseren i fremtiden kommer til at gå under navnet MitID. Men hvad er så dette nye MitID? Du kan bruge MitID til at ansøge om lån med og det sikrer høj sikkerhed og tryghed i din låneproces. MitID bliver primært en digital løsning i form af en ny app, som danskerne skal bruge i stedet for deres nuværende NemID.

I dag findes NemID i et papkort og i en nøglekort app, som godt 1 million danskere bruger. MitID skal indføres fra sommeren 2021, og derefter forventer man, at der skal bruges omtrent ni måneder på at implementere det nye system hos alle danskerne. Det vil sige, at NemID lukker helt ned i 2022, når MitID er fuldt indfaset.

Farvel til papkortet

Vi danskere kommer til at vinke et endegyldigt farvel til det berømte nøglekort og sige hjertelig velkommen til en ny app. Langt de fleste danskere vil altså slippe for det tre foldede nøglekort i pungen, men der vil dog stadig blive lavet en løsning, som kan imødekomme specifikke behov. Hvad det er vides ifølge eb.dk endnu ikke, men blot at IT-arkitekturen i MitID er simplere end hos NemID, samt at integrationen af det nye system bliver billigere og nemmere, hvilket er til stor gavn for danskerne. Hvis man er en virksomhed, som i dag bruger NemID til erhverv, er der hos MitID fokus på øget brugervenlighed.

Det vil altså ikke ændre i sikkerheden og trygheden ved for eksempel at låne penge, hvad enten man er privatperson eller en virksomhed. Måden, systemet kommer til at fungere på, skal efter hensigten blive nemmere og simplere for både private og virksomheder, hvilket kan gøre arbejdsrutiner eller procedurer mere overskuelige og effektive. Uanset om du er privatperson eller en virksomhed, som i dag bruger NemID til erhverv, vil du om ganske få år gå fra at have mulighed for et fysisk nøglekort til en app, som du hele tiden har ved hånden og kan bruge til blandt andet at foretage lån, hvis behovet pludselig opstår på farten.

Lån penge med MitID

Hvis du har brug for låne penge til et eller andet enten som privatperson eller som virksomhed, så er det vigtigt, at du ikke bliver snydt eller føler dig usikker, når du optager et lån. Lånemarkedet kan være svært og uoverskueligt for mange at finde rundt i, og derfor er sikkerhed også en væsentlig faktor for de fleste, når de skal optage et nyt lån. Ingen har lyst til at føle sig usikker, når det handler om penge og private oplysninger om økonomi, livssituation og skatteoplysninger, som kan være en meget privat ting for mange.

Udover at et lån og selve låneprocessen skal være sikker og tryg, så er det også vigtigt for mange, at selve processen med at blive godkendt til lånet og få pengene går hurtigt. Hvis du vil låne penge via MitID, er processen både sikker og forholdsvis hurtig.

Digital underskrift

Mange låneudbydere tilbyder, at du kan tage et lån, hvor du signerer digitalt. Når NemID skiftes ud med MitID, og du vælger at signerer og dermed skrive under med dit MitID, bliver godkendelses- og låneprocessen væsentlig hurtigere, end hvis processen skulle foregå manuelt. Hvis du pludselig får brug for at låne penge til enten dig selv eller din virksomhed grundet uforudsete udgifter, kan du hurtigt få pengene på din konto, når du låner og signerer med MitID.

Fordelene ved denne form for signering er, at du som låntager kan få svar på din ansøgning hurtigt, få dit lån udbetalt hurtigt. Dine personlige og private oplysninger er samtidig sikret og bliver behandlet i fuld fortrolighed, når du bruger MitID.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *