hacker

Hackerangreb – hvad kan man gøre?

Det er blevet en term som de fleste kender til. Her kan du læse om forskellige ting som omhandler hackerangreb, som hvad du skal gøre, hvis du er blevet hacket, hvordan det mon er sket og hvordan du kan sikre dig. Der er hele tiden hackerangreb over hele nettet, og det er der intet nyt i. Problemet er bare, at når et angreb fungerer, så er det fordi der har været et brud på et eller andet i sikkerheden, og det er skidt. Derfor skal man gøre hvad man kan, for at forblive forsvaret.

Hvad gør jeg hvis min hjemmeside er blevet hacket?

Før i tiden var der ingen problemer med hackere, men det er blevet et generelt problem, og for nogle nærmest hverdagskost. Virksomheder, institutioner og private oplever alle problemer. Det er et problem, og det er meget træls og frustrerende. Hjemmesideindehavere vil formentlig opleve eller har oplevet, at deres hjemmeside er udsat for hackerangreb. Derfor er der ting som kan overvejes, nemlig hackerforsikring eller supportabonnement, som netop tager sig af problematikker som disse.

Hvordan er det sket?

Det er ikke altid til at vide, præcist hvad det er, som skyldes problemerne. Det er dog altid vigtigt at handle så hurtigt som muligt, og få begrænset skaderne. Hvis du er blevet ramt af et hackerangreb, så er det et brud på din sikkerhed. Der er forskellige årsager til det kan ske. Det kan være en for svag adgangskode, eller manglende opdatering til plugins, manglende opdatering af WordPress, ukorrekt opsættelse af sikkerheden eller sikkerhedshuller i et plugin eller i et tema.

Hvordan kan jeg sikre mig?

Der er mere eller mindre altid muligheder for, at du kan sikre din WordPress. Det er altid vigtigt at have en unik og svær adgangskode, som ikke kan gættes. Da et svagt kodeord ofte er grunden til, at et hackerangreb fungerer. Plugins skal også opdateres, da mangel på opdaterede plugins kan give sikkerhedshuller, som giver en potentiel hacker muligheden. Det er også godt at huske at fjerne plugins og temaer, som man ikke bruger til noget længere. Du minimerer nemlig mulighederne for en hacker, da færre temaer og plugins skaber færre muligheder og mulige sikkerhedshuller. Den generelle internetadfærd er også relevant, da den kan påvirke din hjemmesides sårbarhed overfor angreb. Så undgå at klikke på links eller hjemmesider, som du synes virker unormale eller sære, og hav et solidt fungerende antivirusprogram på din computer.

Det er altid godt at være varsom

Det er ligesom i alle andre sammenhænge vigtigt at gøre hvad man kan, for at man forbliver sikker og ikke i fare for et hackerangreb og for andre problemer. Det skal dog understreges, at man aldrig kan være hundrede procent sikker, på at man ikke kan blive ramt af et angreb. Dog er man super godt forsikret, hvis man sørger for, at man har gjort de råd som står nævnt ovenover, og så er det generelt godt at være varsom på nettet, og det er det specielt hvis du har en hjemmeside eller webshop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *