manchetknap

Husk manchetknappernes betydning

Der er ikke mange smykker, som en mand kan bære, medmindre har gerne vil se en smule feminin ud. I manges øjne er uret faktisk det eneste mandige smykke. Det er dog ikke tilfældet. Manchetknapper kan nemlig også sagtens opfylde alle kriterierne for et smykke.

Det er ovenikøbet et af de mest elegante og formelle smykker. For det første kræver de selvfølgelig at du bærer skjorte og jakke, men derudover har de bare også nogle uvægerlige konnotationer til erhvervsmanden. Hvis det er det udtryk, du går efter, så er sæt manchetknapper måske lige præcis det, du mangler.

Hvis du gerne vil gå med manchetknapper, er det dog vigtigt, at du ved, hvordan de skal sidde. Ellers ender du med at stå tilbage som alt andet end professionel. Derudover skal du også bestemme dig for en type. Som med ethvert andet smykke er der nemlig meget variation i udseende, når det kommer til manchetknapper. Hvilke du vælger, handler både om din egen personlige stil, samt hvilket udtryk du vælger at lægge for døren.

Vælg din egen stil

Den største måde, hvorpå manchetknapper kan variere, er hvilket luk de har. Altså hvordan de reelt sidder fast i skjortens ærmer. En af de mest populære er den såkaldte t-krog. Ganske som det lyder, sidder der bare et T i metal bagpå disse manchetknapper. Dette kan så drejes, så det passer ind i hullet og derefter drejes tilbage for at låse.

Hvis du gerne vil have noget lidt mere alternativt, findes der også chain link manchetknapper. Her består en enkelt manchetknap af to identiske hoveder forbundet af en kæde, så kan man smide kæden igennem hulet og lukke med hovederne, hvilket giver en løsere lukning.

Spolemanchetknapper er en type af manchetknapper, der kan lukkes uden en eneste bevægelig del på hele manchetknappen. En ende er større end den anden, men begge ender er fine, hvilket betyder, at mange entusiaster foretrækker denne type, da den så at sige ikke har nogen bagside.

Slutteligt findes der også manchetknapper, der er noget mindre en den traditionelle. De er nok mest til dig, der bedst kan lide en simpel stil. Du bør dog også være opmærksom på, at disse har et mere uformelt udtryk. Det kunne for eksempel være silkeknuder, som er præcis, hvad det lyder som.

Se også denne manchetknap guide.

Bær dine manchetknapper med stil

Når du først har fået valgt dig et par manchetknapper, så er det også vigtigt, at du ved, hvordan man bærer dem ordentligt. Selve det at sætte manchetknapper i, er ikke særligt svært. Alt det udenom skal imidlertid også passe til.

Skjorten er et stort element, hvad det angår. Enkelte skjorter er decideret lavet til manchetknapper, men eller er du nødt til at få nogle af dine gamle skjorter lavet om hos en skrædder.

Typen af manchetknapper bør desuden bestemmes ud fra lejligheden. Hvis du i forvejen går i jakkesæt eller det er en formel lejlighed, kan det meste gå. På nogle arbejdspladser kan det dog godt virke prangende. Du bør derfor altid tænke på, hvilket udtryk dine manchetknapper giver dig og hvad lejligheden er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *