budget

Brug for lidt luft i budgettet?

Det sker engang imellem at man står sidst på måneden, og kontoen så småt begynder at være tom. Hvis man der, står og mangler lidt hurtige penge, og det ikke er muligt at låne disse på andre måder, så er der den mulighed at optage et mikrolån. Dette er en type af lån, der overordnet set kan sammenlignes medet kviklån. I denne artikel, kan du læse mere om, hvilke fordele og ulemper, der er ved at optage et gratis mikrolån.

Hvad er et mikrolån?

Som tidligere nævnt kan et mikrolån sammenlignes med et kviklån. Det vil sige at det er et lån, man kan optage, hvis der ikke er andre muligheder for at låne disse penge. Låntypen er blevet meget populær, da det går rigtig stærkt i forhold til udbetalingerne. Men det er samtidigikke meningen at man skal låne store beløb, når man optager et mikrolån.

En anden meget karakteristisk ting ved denne låntype, er, at folk, der er registeret i RKI, faktisk godt kan optage denne slags lån. Det er selvfølgelig aldrig at anbefale, at man optager mere gæld, hvis man ikke kan betale tidligere gæld, men i nogen situationer kan det være en nødvendighed at fremskaffe nogle penge hurtigt, og her kan et mikrolån være til hjælp.

Fordele ved mikrolån

Alle lån har nogle fordele og ulemper. Den største fordel ved denne låntype er, som tidligere nævnt, at det går meget hurtigt. Man ansøger om pengene gennem låneudbyderens hjemmeside, og hvis man opfylderen række krav og betingelser, kan man ansøge. Kravene til mikrolån er som regel meget få, og når ansøgningen er udfyldt afventer man blot sin godkendelse. Typisk står pengene så på din konto allerede næste dag, hvilket er en utrolig hurtig godkendelsesproces. I nogle tilfælde kan man endda opleve at have pengene samme dag, som man har ansøgt.

Al gæld skal selvfølgelig tilbagebetales, og selvom det er hurtigt og nemt at få penge ud til fx at reparere bilen eller købe nyt TV, hvis det gamle er gået til, så er der også nogle ulemper ved låntypen.

Ulemper ved mikrolån

Et mikrolån skal betragtes som et kortvarigt lån, man gerne skal tilbagebetale meget hurtigt. Der kan nemlig være nogle meget voldsomme renter på denne type af lån. Dette skyldes at låneudbyderen skal tjene penge på lånet, hvilket enhver kan forstå. Man udlåner jo ikke penge bare for at være rar.

Renterne på et mikrolån kan variere fra omkring 10% til mange hundrede procent. Det er derfor vigtigt at se denne låntype som en meget midlertidig løsning. Især hvis man er så heldig at finde et lån, hvor de første 30 eller 45 dage er rentefri.

Det er dog ikke renterne, der er det vigtigste at se efter. På ethvert lån, skal det være opgivet hvad ÅOP er. Dette er de årlige omkostninger i procent, og er derved en fælles betegnelse for renter og gebyrer. En høj ÅOP betyder, at man kommer til at betale væsentlig mere tilbage, end man lånte.

Sørg derfor for at have hovedet med dig, og lun kun penge, hvis du indenfor kort tid kan tilbagebetale det. Lån desuden heller ikke flere penge, end at du kan betale alle afdrag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *