Stigningen i salg af typehuse skaber vækst for pejsemarkedet.

Vi danskere er blevet utrolig glade for nybyggede typehuse. Det er både en billig og nem måde at blive husejer på, samtidig med at du kan bestemme lige præcis hvordan dit hus skal se ud.

Selvom det er typehuse, kan du nemlig vælge en masse individuelle valg og tilvalg. Et af de mest populære tilvalg er en pejs. Det er dog ikke den klassiske pejs, som der er tale om. Nej det er de moderne og miljørigtige bio og gaspejse.

En pejs behøver ikke at forurene

 

De nye moderne biopejse skaber en forbrænding, som er langt renere end de gammeldags brændeovne. Samtidig benytter de miljørigtigt brændsel, som bliver samlet af affald.

Man kan derfor tænde op i pejsen med ren samvittighed, og nyde både hyggen og tanken om den miljørigtige løsning.

En biopejs er samtidig en fornuftig sekundær varmekilde, da det er en rigtig forbrænding, som finder sted. Det er derfor ikke kun til hygge, men en sådan pejs kan også bruges til at hjælpe med opvarmningen af stuen.

En biopejs eller gaspejs skal dog aldrig være den primære varmekilde i et land som Danmark, det er her simpelthen for koldt til. Man kan dog godt regne med, at man kan øge temperaturen i rummet med biopejsen med en 3-4 grader afhængig af størrelse på pejs og rum.

En pejs skaber hygge

 

Når man bygger et nyt typehus, så vil man gerne gøre det så hyggeligt som muligt. Vi danskere er verdensmestre i hygge, og folk kommer fra hele verden for at opleve vores hygge. Der er sågar skrevet flere bøger om den danske hygge.

Og når man taler om hygge, så kan man ikke komme uden om en pejs. Lige fra stenalderen har vi samlet os tæt om ilden og nydt hinandens selskab. Dette ligger så dybt i os, hvorfor en pejs stadig den dag i dag kan samle hele familien i de mest hyggelige stunder.

For at skabe denne hygge i et nyt hus, så vælger mange derfor en løsning med pejs. Samtidig er de nye pejse blevet fantastisk flotte, og flere af dem er produceret i stilrent dansk design. Dermed pynter en pejs både når den er slukket og når den er tændt.

 

Mange flotte pejse

 

De nye flotte og smarte biopejse kommer i alverdens flotte designs. De fleste er lavet i dansk minimalistisk design, så de ikke bliver for prangende og dominerende.

Man kan både få en pejs indbygget i væggen eller man kan have den stående på fødder eller hængende i loftet. Der er mange smarte løsninger, så det er muligt at finde en pejs til næsten hver en stue.

Du kan se et stort udvalg af pejse her: http://www.philippejse.dk/.

 

Ilden i både biopejsen og gaspejsen minder utroligt meget om ilden i en gammeldags brændeovn, og man kan sidde og nyde ilden via en gennemsigtig glasplade.

De nye typer pejse er nemlig stort set alle med frit kig til ilden, da det er med at gøre hele oplevelsen bedre. De gammeldags brændeovne var ofte med begrænset udsyn til ilden, så de nye er faktisk på mange områder endnu mere hyggelige end de gamle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *