OVERBLIK: De vigtigeste ting du bør vide om PCB

Der er ingen tvivl om, at der er noget charmerende og hyggeligt ved at bo i et gammelt hus. Der er en særlig sjæl forbundet med det, og det vil ofte også have et hyggeligt udtryk, som virkelig fungerer godt, hvis man kan lide den romantiske måde at indrette sin bolig på. Dog vil man også opleve, at den måde, man har bygget boliger på før i tiden, ikke er nær så god, som den måde man gør det på nu. Teknologien udvikler sig hele tiden, og dette ses også, når man snakker om det at bygge boliger. Derfor er det også vigtigt, at der nogle ting, som man er opmærksom på, når man køber et gammelt hus. Man kan med stor fordel besøge Dansk MiljøAnalyse, hvor man kan læse en masse om de ting, som er vigtige at være opmærksom på i gamle huse.

 

En af de ting, som man bestemt skal være opmærksom på, er PCB. PCB er forkortelsen for Polychlorerede biphenyler, som er nogenlunde ligeså usundt som det lyder. Det er derfor heller ikke noget, som man har lyst til at blive udsat for hver eneste dag, da det er sundhedsskadeligt. Det har stor indflydelse på boligen indeklima, og man vil derfor også ofte få lavet en pcb analyse, når man skal have vurderet huset indeklima, hvilket er vigtigt at vide, når man flytter ind i en ny bolig. Husets indeklima er nemlig utrolig vigtigt for det liv, man kommer til at leve, da det kan have indflydelse på ens helbred, humør samt energiniveau. Når man snakker om PCB er det ikke kun et bestemt stof, men der er faktisk tale om 209 kemiske stoffer, der alle sammen, på den ene eller anden måde er skadelige overfor helbredet, miljøet eller begge dele på samme tid.

 

Pcb analyse er særligt vigtigt i huse bygget i denne periode

På trods af, at man skulle tro, at det var langt vigtigere at få tjekket rigtig gamle huse for indeklima og farlige stoffer generelt, er det faktisk langt vigtigere i den nære fortid. Man har nemlig i løbet af de sidste 150 år eksperimenteret med forskellige kemikalier i forbindelse med at skulle bygge boliger. Det er derfor særligt i boliger, der er bygget i mellem 1950 og 1977, at det er vigtigt, at man får lavet en pcb analyse, da det er i denne periode, at man har gjort brug af de sundheds- og miljøskadelige stoffer, da de blev gjort ulovlige i 1977.

 

Disse produkter er grunden til, at man skal have lavet en pcb analyse

Der har selvfølgelig været en god grund til, at man har valgt at bruge disse stoffer, og det har særligt været fordi, det kan være brandhæmmende samt være blødgørende. De produkter, hvor stofferne har været brugt, er ting såsom maling og gulvmaterialer samt et par andre ting. Det, der er fælles for de produkter, hvor stofferne er brugt, er, at de bruges i alle huse, og man kan derfor ikke gøre sig sikker, derfor er det altid en god idé med en pcb analyse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *