Bogføring: Effektive tips til at holde tidsforbruget nede

Du har næppe stiftet en virksomhed for at bruge størstedelen af din arbejdstid på at bogføre bilag, indberette moms og bogføre kilometergodtgørelse, men det er desværre opgaver, som hører sig til.

 

Har du et anstrengt forhold til bogføring og administrativt arbejde, bør du aktivt forsøge at holde dit tidsforbrug nede. Savner du inspiration, så læs de mange gode tips, som du finder i denne artikel.

 

Send fakturaer én gang om måneden

 

Der skal penge i kassen, hvis det hele skal kunne køre rundt, hvorfor det er alfa omega, at du husker at fakturere dine kunder for de varer og / eller ydelser, de køber gennem dit firma. At sende fakturaer hører til blandt de mere sjove bogføringsmæssige opgaver, men det tager tid at sende fakturaer – især hvis man har mange kunder.

 

Har du netop lagt sidste hånd på en opgave, vil du måske normalt være tilbøjelig til at sende en faktura med det samme. Der er visse fordele ved at sende en faktura med det samme, da du har opgaven i frisk erindring.

 

Har du et ønske om at bruge mindre tid på administrativt arbejde, kan du gøre det til en vane at sende fakturaer én gang om måneden. Vælger du at gøre det, kan du få det overstået på én gang i stedet for at skulle sende fakturaer på daglig basis.

 

Køb adgang til et regnskabsprogram

 

Det er blevet mere eller mindre obligatorisk at bruge et regnskabsprogram i vores digitale verden. Det moderne regnskabsprogram gør det nemt at håndtere den daglige bogføring og skabe et godt overblik over virksomheds økonomi. Når det er blevet tid til at fakturere, kan du nemt flytte alle linjer fra opgaven over på salgsfakturaen.

 

E-Komplets regnskabsprogram byder på mange fantastiske fordele, hvor muligheden for integration med din bank og direkte fakturering fra sagen udgør nogle af de nævneværdige fordele. Driver du en håndværkervirksomhed, kan du glæde dig over, at du løbende kan holde øje med økonomien på de aktuelle opgaver. Det er i den anledning muligt at estimere en given opgaves dækningsbidrag, selvom opgaven endnu ikke er afsluttet. Vil du skåne dig selv for unødig arbejde, så find et regnskabsprogram her.

 

Outsourcing kan være vejen frem

 

Har bogføring aldrig været din stærke side, kan du overveje, om det er på tide at outsource den daglige bogføring. Skal du have professionel hjælp til bogføring uden at blive ruineret, kan du tage kontakt til en freelance bogholder. Regner du på, hvor meget tid du kan spare ved at outsource bogføringen, vil du helt sikkert finde ud af, at det kan godt betale sig.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *