Efterkalkulation giver optimering

Når du skal prøve at forstå din virksomheds omkostningsforbrug, så er der ingen tvivl om, at du bruger efterkalkulation; hvad end det er at tælle timer brugt på et bestemt stykke arbejder, udregninger priser for givne materialer, eller at til- og fraregne både afdrag og tillæg. Men har du nogensinde overvejet, om den manuelle indsamling af de data, som du bruger til din efterkalkulation, rent faktisk bliver indsamlet på den mest effektive måde? For langt de flestes vedkommende, så er det bare vigtigt at arbejdet bliver udført, men hvis man kunne udføre det effektivt og nemt, så ville man ikke kun få mere fra hånden, men profit kunne samtidig øges, og medarbejdernes forhold kunne også forbedres, for at opnå en virksomhed af en højere kaliber.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           De fleste kender situationen; man får en forespørgsel fra en kunde om et tilbud, og du ved, at I har fået en lignende opgave fra kunden før. Men, hvordan sørger du for, at du kan give dem et tilbud, der kan reflektere det tidligere tilbud – men hvordan går du det? Svaret er simpelt; du har selvfølgelig lavet efterkalkulation på den tidligere opgave, og du kan dermed se, hvordan ressourcer og tillæg er blevet udskrevet igennem fakturaer, og dermed kan du også se, hvordan det tidligere tilbud blev fremlagt i opgavens omfang, og du kan nu give din kunde den kvalitet, som de fortjener.

Skift til en elektronisk indsamling af data til din efterkalkulation!

Når der er blevet udført en opgave, så kan din efterkalkulation af den blive optimeret utroligt meget, hvis du tillader dig selv at bruge en elektronisk registrering af tid. På denne måde kan du danne dig et nemt og bekvemt overblik over det tidsforbrug, som er blevet brugt på en given opgave, og dette kan du lagre digitalt, så du altid kan finde det frem igen. Og når en kunde så siger, at de har en opgave af samme omfang, som sidst, så kan du altså finde dine elektronisk indsamlede data frem og se, hvordan medarbejdernes tidsforbrug var fordelt sidst, så du igen kan forstå omfanget af kundens forespørgsel – dette er effektivt! Dermed kan du altså gøre livet lettere for både dig selv og for din kunde, din kilde af profit, og du kan med denne efterkalkulation let se, hvor pengene tjenes, og hvor de spildes, hvilket dermed kan løfte din virksomhed op på et højere niveau.

Hvordan skal I så lave jeres efterkalkulation?

Det er et svært spørgsmål at besvare, men der er en række gode råd, som kan hjælpe jer på vej. Alt efter, hvad jeres opgaver omhandler, så kan den elektroniske databehandling udvides til at kunne sortere igennem kategorier som tidsregistrering, type af ordre eller kunden selv, og på denne måde kan du altså hurtigt og nemt finde de variabler i din tidligere lavede efterkalkulation, som du leder efter. Samtidig kan du også selv bestemme detalje-niveauet, som du skal bruge til dine efterbehandlinger af dine data, og på denne måde kan du altså effektivisere din arbejdsproces!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *