Sådan skaber du et godt arbejdsmiljø

Hvordan får man motiverede og overskudsagtige medarbejdere, der leverer en sublim indsats hver dag? Det er formentlig ét af de spørgsmål, der nager virksomhedsejere allermest i dag. Effektive medarbejdere er nemlig nøglen til en god forretning, og deres indsats er skelsættende for, om din virksomhed ligger i top eller bund. Der findes mange svar på spørgsmålet, og der er en række faktorer, der spiller ind, såsom branche, mål, selve virksomheden og selvfølgelig selve medarbejderen. Der er dog nogle ting, som gør sig gældende på tværs af brancher, firmaer og mennesker, som med garanti kan være katalysator for mere overskudsagtige medarbejdere, der yder en mere motiveret indsats. Og det er arbejdsmiljøet. Et godt miljø er et grundvilkår for en glad og motiveret medarbejder, og for at han/hun er villig til at brænde igennem for din virksomhed. Men hvordan skaber man så et godt arbejdsmiljø? Det kan du finde et par af svarene på i dette indlæg.

Praktisk

I indlægget vil jeg gennemgå tre væsentlige områder, som har indflydelse på arbejdsmiljøet, og som du dermed kan gøre en indsats for at forbedre. Det første område er meget lavpraktisk og handler om, hvordan selve det fysiske miljø er på arbejdspladsen. Sidder dine medarbejdere på kontor, kan du eventuelt tage en tur igennem de forskellige lokaler med arbejdsstationer og stikke følehornene ud og mærke, hvordan det er at opholde sig der. Er det præget af en positiv eller negativ atmosfære? Nogle af de ting, der skal til for at skabe en positiv atmosfære, selvfølgelig afhængigt af branchen, er lyse lokaler, nyt og indbydende inventar og rummelighed. Udtrykker dit arbejdsmiljø imødekommenhed og positivitet, så kan du også regne med, at det afspejler sig i dine medarbejdere.

Sundhed

Det andet område er en lidt mere kompleks størrelse og handler om sundhed. Du bør nemlig sørge for, at din virksomheds arbejdsmiljø opfordrer og indbyder medarbejderne til at være sunde. Det kan du eksempelvis gøre ved at skifte sodavandsautomaten ud med en frugtordning eller de ugentlige fredagsrundstykker ud med en fast, lækker frokostordning. Hvorfor er et arbejdsmiljø med sundhed i fokus værd at sigte efter? Jo, fordi sunde medarbejdere, der har en god kost, får motion og en god nattesøvn, er mere veloplagte til at levere den ønskede arbejdsindsats, og det kan du hjælpe dem med ved at give dem de rette rammer på arbejdspladsen. Du kan læse mere om muligheden for en frokostordning i Aarhus ved frokostplus.dk.

Socialt

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det sociale. Vi mennesker bruger en utroligt stor del af vores liv med at arbejde, hvilket vil sige, at vores basale behov også bør være dækket på arbejdspladsen. Ud over sundheden betyder det, at der på arbejdet bør være plads til sociale og venskabelige forhold mellem medarbejderne – og ikke kun i frokostpauserne og til julefrokosten. Du kan skabe et miljø, hvor det sociale er prioriteret, og dermed få gladere medarbejdere, men også hvor der er større sammenhold, hvilket giver en bedre holdindsats. Du kan eksempelvis forbedre det sociale miljø på arbejdspladsen med et skræddersyet teambuildingforløb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *