Husk god hygiejne i virksomhedens køkken

Det er ret kendt, at køkkener i almindelige danske virksomheder ikke altid ser meget indbydende ud. En af de måder, hvorpå man kan sikre sig meget bedre hygiejne og flottere køkkener er at få det inkorporeret i virksomheden at man bliver god til at rydde op efter sig selv, rengøre hvidevarer, huske madrester og mange andre ting. At have styr på sine hårde hvidevarer er ret vigtigt i forhold til at kunne holde en god hygiejne i virksomhedens køkken.

En emhætte er vigtig
En af de vigtige hvidevarer, som folk ikke altid husker at få sat op er en emhætte. Emhætten tager alt det fugt der kommer, når man koger ting på komfuret. At man ikke få samlet fugten op i eksempelvis en emhætte, gør at der bliver meget fugt i køkkenet – og det kan hurtigt blive ret ulækkert i et køkken fuld af fugt, hvis der er mange der skal koge ting.

Har du en emhætte er det vigtigt at du engang i mellem for tjekket kulfilteret. Et kulfilter til emhætte er en reservedel der godt kan trænge til at blive skiftet i ny og næ, og derfor er det en god ide at huske at tjekket det.

Skal du have tips og tricks til at rengøre din emhætte, så læs med her.

Vaskemaskinen er tit den første der er problemer med
I en virksomhede er vaskemaskinen ofte brugt. Er det en større virksomhed kan vaskemaskinen godt skulle køre flere gange dagligt, og det er tit og ofte de hvidevarer der bliver brugt allermest. Derfor er det også tit vaskemaskinen der først begynder at få nogle problemer. Heldigvis er de reservedele en vaskemaskine bruger, ikke særlig dyre.

Det kan tit og ofte godt betale sig, at forsøge at reparere på en vaskemaskine i stedet for at købe en ny. Reservedele til vaskemaskiner og andre hårde hvidevarer er efterhånden nede i en pris, hvor det godt kan betale sig at forsøge at lave den.

Kan du ikke finde ud af hvad der er galt, har reservedele butikkerne tit og ofte stor viden om, hvilken type dele der skal bruges for at din maskine kommer på fode igen. Det kan derfor være en ide at forsøge at kontakte dem, inden du bruger en dyr arbejdsmand der skal tjekke din maskine.

Er det ikke til at finde ud af selv, hvad der er galt med maskinen kan man naturligvis være nødsaget til at få fat i en tekniker med speciale i det mærke. Finder han ud af, at der skal skiftes dele på maskinen kan det være en god ide, selv at ville stå for indkøbene af de dele i skal bruge, da det tit og ofte er til en noget bedre pris end det montøren kan finde reservedelene til. De vil også gerne tjene på reservedelene og det kan du komme uden om, ved selv at stå for indkøb.

At have hårde hvidevarer der virker, er rene og bliver brugt ordentligt er første step til god hygiejne i køkkenet i jeres virksomhed. Derudover er det også rigtig vigtigt at have styr på fødevareemballagen – sådan at du bruger den helt rigtige slags emballage, som er lavet til lige præcis fødevarer – og ikke andet! Det er lidt dyrere, end hvis du køber det billigste “almindelige” emballage, men det er altså penge der bare simpelthen ikke må spares væk. Se et solidt udvalg af lige præcis fødevareemballage hos Albe Emballage A/S her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *