Skikke, der er gode at kende til, når du laver forretning i Thailand

Thailand og Danmark er to meget forskellige lande når det gælder skikke og traditioner, især når der skal laves til forretning i Thailand, er den rigtig god idé at kende til de forskellige traditioner. Kender man ikke skikkene kan man nemt gøre thailænderne forlegne, og dette kan potentielt ødelægge et forhold mellem forretningsforbindelser.

Vi har samlet nogle gode råd til hvad man skal huske når man laver forretning i Thailand.

• Når man hilser på hinanden giver man ikke hånd som man gør i Danmark, i stedet samler man hænderne foran brystet og bukker en smule.

• Som sagt kan thailændere hurtig komme i forlegenhed især hvis de bliver sat i situationer hvor de ikke har den tilstrækkelige vide. Så større diskussion om kunst, politik, eller andre specielle emner bør man undgå, med mindre thailænderen selv har taget initiativ til emnet.

• Kongen anses som gudelige af mange thailænder og det kan gives fængselsstraf op til 15 år hvis man afbilleder kongen, eller laver andre majestætsfornærmelse som at træde på penge eller andet hvor kongen er på. Så undgå at tale nedsættende om kongen. Det vil ikke falde i god jord.

• Er du ude at spise eller få en drink med thailænderen og stemningen er god, rør eller klap da ikke en thailænder på hovedet. Hovedet anses som helligt da det er øverst på kroppen.

• Man kan sagtens oplevet at der bliver spurgt meget direkte til din alder. Det skal du ikke blive fornærmet over. De vil blot finde ud af hvor meget respekt de skal udvise – jo ældre jo mere respekt får man.

• At sidde med benene over kors anses som upassende. Den mest korrekte måde at sidde på er knælende med benene samlet under kroppen.

• Husk altid at tage skoene af hvis man træder ind i et hjem, butik eller allervigtigste, et tempel.

• Hold din følelser for dig selv! At komme med store følelsesudbrud vil blive anset som meget upassende.

• Er du ude at spise spørg da ikke efter en kniv, da det er uhøfligt. Du får udleveret en ske og gaffel. Gaflen er til at få mad over på skeen.

Der er mange uskrevne regler i Thailand, men her fik du overblikket over nogle stykker af dem. Et godt råd er ellers at observere thailænderne og se hvad de gør, det kan være en stor hjælp. Vær dog ikke bange for at træde thailænderne over tæerne hele tiden og derfor er bange for at lave forretning med thailændere. Mange thailændere ved godt os vesterlændinge ikke kender til deres traditioner og skikke så de bærer over med os. Det vil dog give gode point at kende til deres skikke. Det anbefales desuden altid at man tjekker Udenrigsministeriets hjemmeside inden man tager afsted til Thailand. For at computeren og/eller smartphonen kan holde strøm hele den lange flyvetur og man kan få brugt tiden fornuftigt med lidt arbejde, kan det desuden også anbefales at medbringe en powerbank på turen – så er man garanteret strøm i mange timer. Et solidt udvalg af power banks kan ses her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *